"Beelden verbeeld"

Locatie:
Merwehoofd, ter hoogte van restaurant "De Ertepeller", Slobbengorsweg 149
Datum:
12 okt. 2019

De Culturele Raad Papendrecht organiseert dit jaar voor het eerst een evenement onder de titel "Beelden Verbeeld". De titel van het evenement zegt het al: beelden kunnen voor iemand een bijzondere betekenis of aantrekkingskracht hebben en daardoor een inspiratie zijn voor eigen creativiteit. Creativiteit in de meest brede zin van het woord.

De Culturele Raad Papendrecht nodigt u uit om aan de slag te gaan en op "eigen wijze" uiting te geven aan de inspiratie die u krijgt van één van de beelden die in Papendrecht in de openbare ruimte te bewonderen zijn. Dat kunnen  beelden zijn die langs de Drechtoevers staan opgesteld en ook van beelden die op andere plaatsen in het dorp hun plek hebben gekregen.
Op de websites www.kunstvoorpapendrecht.nl en www.beeldenparkdrechtoevers.nl ziet u alle beelden die in Papendrecht te bewonderen zijn.
Hoe zou u een beeld verbeelden? In een gedicht, een verhaal, een schilderij of tekening? Door het maken van een foto of een beeld van klei, steen, hout of een ander materiaal? Door  een dans, muziek door zelf een levend standbeeld te zijn? Alleen of samen?
U kunt de hele zomer aan uw project werken. Uw aanmelding moet uiterlijk 1 oktober aanstaande binnen zijn. Bij aanmelding van uw werk vragen wij u om aan te geven, welk beeld in Papendrecht U speciaal geïnspireerd heeft en waarom.  Dit kan door een korte tekst van maximaal een half A4'tje bij uw aanmelding te voegen en een foto van het werk, waardoor u bent geïnspireerd.

De finalemiddag zal zijn op zaterdag 12 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur aan het Merwehoofd op het plein vóór restaurant De Ertepeller. De CRP werkt hierbij samen met De Ertepeller om er een bijzondere en feestelijke middag van te maken met verschillende activiteiten.
Een publieksjury zal die middag beoordelen, welke inzendingen een prijs behalen. De inzender met de hoogste beoordeling van het publiek ontvangt naast een leuke prijs vooral eeuwige roem...
Deelname is gratis en staat open voor bewoners, van welke leeftijd dan ook, uit Papendrecht en de andere Drechtsteden, die amateurkunstenaar zijn of kunst als hobby hebben.

Bent U al geïnteresseerd geraakt of wilt U deelnemen? Ga aan het werk en meld u vóór uiterlijk 1 oktober aan. Eerder mag ook, dan bezoeken wij u, terwijl u aan het werk bent. Met vragen en voor aanmelding kunt u per e-mail contact opnemen met het secretariaat van de Culturele Raad Papendrecht: w.vdhoeven@papendrecht.nl.

 

"Beelden verbeeld"