Lezing Arthur Japin

Locatie:
PUP-tent op het Marktplein van 14.30 - 16.30 uur
Datum:
08 dec. 2019

Arthur Japin heeft Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd en de theaterschool te doorlopen. Arthur speelde diverse rollen voor radio, televisie en op toneel. Ook zong hij een kleine rol bij de Nederlandse Opera.

In 1987 stopte hij met acteren en begon te schrijven. Hij schreef diverse korte verhalen, hoorspelen, toneelstukken en televisiefilms en debuteerde hij in 1996 met de verhalenbundel Magonische verhalen. Zijn debuut werd veelgeprezen maar hij brak pas bij een groot publiek door met zijn tweede boek, het verhaal van de twee prinsjes: de roman De zwarte met het witte hart, die wereldwijd vertaald werd en die hem internationale roem bezorgde.

In augustus 2008 verscheen Zoals dat gaat met wonderen. Al velen jaren houdt Arthur Japin een dagboek bij waarin hij met grote regelmaat noteert wat hem bezielt. Zoals dat gaat met wonderen bevat een keuze uit de dagboeken geschreven tussen 2000 en 2007. Eind 2019 zal het vervolg op Zoals dat gaat met wonderen verschijnen, onder de titel Geluk, een geheimtaal.

Arthur Japin zal ook vragen uit het publiek beantwoorden en boeken signeren.

De toegang is gratis. 

Lezing Arthur Japin