Griet op de Beeck komt twee uur naar bieb

Locatie:
Bibliotheek aan Veerweg 135
Datum:
16 dec. 2018

Niemand minder dan auteur en columnist Griet Op de Beeck maakt zondagmiddag 16 december haar opwachting in de plaatselijke bibliotheek aan Veerweg 135. De 45 lentes tellende Vlaamse verhaalt dan op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht van 14.30 uur tot 16.30 uur over de ins en outs van haar oeuvre.

Op de Beeck zou een jaar terug al naar het Papendrechtse komen, maar die afspraak moest zij annuleren, omdat zij de eervolle uitnodiging van de CPNB kreeg het Boekenweekgeschenk voor 2018 te schrijven. Het literaire kleinood Gezien de feiten werd het resultaat en nu heeft Griet de tijd gevonden om de eerder gedane belofte na te komen. Zij zal gedurende haar performance zeer zeker verwijlen om haar spraakmakende roman Het beste dat we hebben, dat november vorig jaar het licht zag. Naar aanleiding van dit boek vertelde Op de Beeck tijdens een interview met presentator Matthijs van Nieuwkerk in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dat zij tussen haar vijfde en negende door haar vader werd misbruikt. Deze roman moet het eerste deel worden van een trilogie waarin zij probeert deze problematiek tot op het bot uit te spitten.

Eerdere werken van haar zijn Vele hemels boven de zevendeKom hier dat ik u kus en Gij nu. Een van de thema’s die Op de Beeck hanteert is dat van de eenzaamheid, die zich bij haar verhaalpersonages  o.a. manifesteert in de zucht stuntelend in het leven overeind proberen te blijven. Vermeldenswaard is nog dat Griet Op de Beeck vanwege Het beste dat we hebben met vijf collega’s genomineerd is voor de NS Publieksprijs 2018. Daar de ruimte voor toehoorders in de bibliotheek zich beperkt tot een kleine zestig plaatsen, raden wij u aan zo snel mogelijk  een toegangsbewijs in de bieb op te halen en daarvoor de prijs van tien euro contant te betalen. 

Griet op de Beeck komt twee uur naar bieb