Beeldende kunst

Kunst is een vast onderdeel van het straatbeeld in Papendrecht. Zo vast, dat je vaak niet eens meer opmerkt dat ze er is... Dat is natuurlijk zonde en daarom heeft de Culturele Raad Papendrecht hier altijd veel aandacht aan besteed.
De sectie Beeldende Kunst heeft het openbaar kunstbezit opnieuw geïnventariseerd en gedigitaliseerd.
De actuele situatie van de gemeentelijke beelden in Papendrecht is te zien op de website www.kunstvoorpapendrecht.nl. Het is leuk om deze website eens goed te bekijken en op deze manier te ontdekken welke beelden waar in de gemeente staan. Bij ieder beeld vindt u een korte toelichting en uiteraard de naam van de beeldend kunstenaar.
Op de site vindt u verder een plattegrond en een fiets-/wandel route.

 

De Ertepeller van Marks
Foto: Hans Hulswit


De Ertepeller wordt door veel Papendrechters gezien als het symbool van het dorp.
Jarenlang stond het aan de Veerweg vlakbij de Meent, totdat het verplaatst werd toen de sloop van het oude winkelcentrum begon.
Op de huidige plaats, bij de muziektent aan de Eilandstraat, komt het beeld goed tot zijn recht.

Meer kunstwerken...

De huiskamer van Werner Feiersinger.
Foto: Piet Mes


 

De Huiskamer kent een bewogen geschiedenis, want omwonenden kwamen in opstand toen bekend werd voor welke locatie het eigenlijk bedoeld was: een park in de wijk Wilgendonk. Het kwam uiteindelijk terecht in een park vlakbij de tennishal. Daar staat het nog steeds, weggestopt tussen de struiken en bomen. Hopelijk vinden we ooit een betere plek..

De tekkel
Foto: Hans Hulswit


De tekkel van mevr. A. Blok staat bij het Willem de Zwijger College, aan de Rembrandtlaan. Het werk is van beton en wit gesausd.

Beeldenboulevard Papendrecht

De Stichting Beeldenpark Drechtoevers exposeert al vele jaren beelden van nationaal en internationaal bekende beeldhouwers langs de oevers van de rivieren de Beneden-Merwede en de Noord. U vindt ze langs het Havenhoofd, Veerplein, Merwehoofd en het Aviolandapad. Regelmatig worden er beelden gewisseld.
Zie ook de website en de Facebook pagina van Beeldenpark Drechtoevers.

Persoon van Cor van Gulik

2.2.3D.2 van Lucien den Arend                                                                      Love van Georgi Tchapkanov